09-06-07

Villa Lisseweghe - LAS: 1-8

Gisteravond hebben de LAS-talentjes opnieuw hun duivels ontbonden. De match tegen Villa Lisseweghe is wederom geen match geweest. In het begin ging de wedstrijd gelijk op maar na 7 minuten wist Hakim de belangrijke 1-0 binnen te poeieren op aaangeven van Nils. De mannen van Villa Lisseweghe zetten ondoordacht hoog druk en lieten daarbij veel ruimte in hun rug. Via collectief voetbal wisten we deze ruimte te benutten met een navenante ruststand als gevolg: 5-0!

Na de rust begonnen we te zwammen. Weinig organisatie en een trage omschakeling van aanval naar verdediging zorgden ervoor dat de Villa Lisseweghenaren in hun match kwamen. De 5-1 was daardoor onvermijdbaar. Hierop reageerden Perre en Lode door een timeout aan te vragen. De spelers werden op hun plichten gewezen en dit heeft zijn effect niet gemist. LAS pikte de draad weer op en kon zo uitlopen tot de 8-1 eindstand.

Hakim was de uitblinker van de match. Accurate passing, gevaarlijke individuele acties en goed defensief positiespel droegen grotendeels bij tot deze overwinning. Zijn prestatie werd bekroond met 2 goals! Solliciteert er iemand naar de rol als spelverdeler nu deze rol vacant is geworden? ;-)
Vlootje werd de topschutter van de avond met zijn 3 goals. Hij was steeds aanspeelbaar en bevorderlijk voor het collectief spel.
Lode bewees nogmaals dat hij op 1 tegen 1 situaties moeilijk te verschalken is. Hij heeft de steken opgeraapt die Nils liet vallen waarvoor mijn dank. Hij schopte zonder franjes een strafschop binnen wat van zijn aanloop naar de penaltystip niet kon gezegd worden (cfr. Sophie) :-D.
Perre heeft de behendige en dribbelvaardige mannen van Villa Lisseweghe afgestopt. Op het juiste moment heeft hij een tactische timeout aangevraagd waardoor de groep zich kon reorganiseren.
Thomas lukte bijna de goal van het jaar. Perre -je leest dit goed- lobde de bal over de VL verdediging waarop Thomas al hordelopend de bal net naast de kruising trapte. Hij speelde anders een secure match zonder meer.
Good old Sabbe pikte opnieuw zijn goaltje mee. Hij zette een strafschop in zijn eigen stijl om: de bal klaarleggen, loopmarge nemen, draaien en kurkdroog binnentrappen. Ik merk ook nog op dat Sabbe complementair was met Hakim vooraan, ze vonden elkaar blindelings. Hij liet in de tweede helft wel de nonchalance meester over zich maken.
Over mezelf zal ik kort zijn: Ik heb geflitst en geflaterd (en eenmaal gescoord). Volgende match moet beter!

Voor de non-beliefers onder ons:

- een ruit
- een vierkant

Laat geen discussie/illusie meer mogelijk zijn. Ik had gelijk :P

NVDB

18:22 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.