17-06-07

La Squadra - Bot-Kill:5-4

Vrijdagavond speelden we tegen de Bot-Kill, die als tweede eindigde in hun poule net na ZVC Verhelst.

Na het 4-4 gelijkspel tss de Bot-Kill en Verhelst mocht er zeker geen sprake zijn van onderschatting, dus, de LAS-vedetjes waren gewaarschuwd.

Vóór de match kregen we nog een paar richtlijnen van Nils die doorgegeven waren van onze LAS pionnen nl. Lode en Perre. Die konden jammergenoeg niet aanwezig zijn wegens verplichtingen, maar werden evenwaardig vervangen door Tom Mareydt en voor het eerst onder de deklat bij LAS: Frederik Torresan.

 

De LAS-talentjes begonnen de wedstrijd furieus, door druk uit te oefenen op de tegenstander. Met een georganiseerde tactiek kwam onze eerste open kans door aangeven van Hakim op Sabbe, maar die besloot op de doelman. Een gemiste open kans, maar die ons echter vertrouwen gaf.

Spelverdeler Nils die na zijn mindere wedstrijd van vorige week, zeer sterk, balvast en overzichtelijk dirigeerde, speelde een doorsteekpas naar Hakim, die staalhard op de doelman schoot.

Thomas en Tom hielden de achterste lijn goed gesloten, waardoor de tegenstander alleen maar afstandschoten afvuurde.

Droomballen voor goalie Frederik, die tot nu toe een rustige avond had.

Dan gebeurde het onwaarschijnlijke,  Bot-Kill die niet aan te pas kwam, scoorde door domweg balverlies in de voorste rang en counterde met succes, 0-1. Maar we lieten de kopjes niet hangen, en zochten naar de gelijkmaker. Goaltjesdief  Sabbe nam de gelijkmaker voor zijn rekening, 1-1. Net voor de rust scoorde sluwe vos Nils magistraal, hij liep de Bot-kill selectie voorbij alsof het niets was, ze keken ernaar en zagen hoe netjes de bal voorbij de doelman in het net belandde.

 

De eerste 5 min. na de rust waren we even het noorden kwijt, niets lukte nog wat voordien als ‘gemakkelijk’ bleek.

De overgang van verdediging naar aanval ging tergend traag, de nonchalance in de ploeg sprak boekdelen.

Goalie Frederik moest met een paar mooie reflexen, de bal uit zijn netten houden, maar moest zich toch gewonnen geven en zich tweemaal omdraaien. Nils pepte de azzurri op, en Sabbe antwoordde dat op z’n Sabbe’s. We stonden weer op gelijke hoogte, 3-3. Lang heeft dit niet geduurd. Tom die secuur aan het verdedigen was, speelde een strakke pas over de grond naar Nils, Sabbe maakte ruimte waardoor hij twee Bot-kill spelers met zich meenam, en Nils ongehinderd naar het doel kon afstreven. Nils die de smaak van goalgetter beet heeft, maakte met een geplaatst hard schot in de rechter bovenhoek de 4-3 vast op het scorebord.

Even later scoorde Hakim met een beetje geluk de 5-3 binnen.

We dachten: de buit is binnen, maar minder was waar.

De resterende 8 min.waren bangelijk, van organisatie was er geen sprake meer, uitvoetballen kwam niet meer in het plaatje voor, waardoor we onszelf in de problemen nestelden. De Bot-Kill profiteerde van onze laksheid, en kwam terug op 1 doelpunt achterstand.

De tegenstander kwam net voor het fluitsignaal met een laatste offensieve aanval, een hoge bal richting doelgebied, een Bot-kill speler die richting doel kopte, maar Frederik die nog met de vuist de bal liet afweren op de paal.

Fluitsignaal!

Opluchting!

 

Quote Sabbe: Het was een makkie!

 

 

HF

22:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.