25-06-07

zvc Verhelst-La Squadra: 5-4 (nv)

decorationIn de finale van het lentetornooi stonden we tegenover de oude bekenden van zvc Verhelst, een ploeg die intrinsiek beter is dan ons als je de reeksen vergelijkt alhoewel de vorige confrontaties dit tegenspreken. Zo ook sprak het begin van de wedstrijd dit "kwaliteitsverschil" tegen. zvc Verhelst geraakte niet door de stugge organisatie van La Squadra. Ze speelden daardoor zeer zenuwachtig. Na 10' konden we verdiend 1-0 voorkomen door balverlies van een Verhelst-speler. Nils speelde de bal mooi onder de zool door naar Thomas die staalhard onder Sven besloot. Ongeveer 5 minuten later kreeg LAS een vrije trap die door Nils genomen werd. De bal week lichtjes af waardoor Sven die anders zeer secuur keepte, zijn eerste vrije trap van het jaar tegen kreeg (volgens zijn zeggen). Onmiddellijk daarna kon verhelst de aansluitingstreffer scoren. Nils, nog in de wolken van zijn vrije trap, liet Steve rond zich wegdraaien en die besloot met een hele knappe punter overhoeks langs Lode in doel. 1-2 was dan ook de ruststand. Tot dusver werd er ook meer gevaar gecreëerd door La Squadra.

In de tweede helft kwam Verhelst meer opzetten. Zo dreigden ze vooral via de flanken wat normaal gezien geen probleem oplevert voor onze goalie. Jammer genoeg speelden zijn zenuwen parten en kreeg hij nogal heel ongelukkig en lullig de 2-2 tegen. Een oprapertje liet hij door de benen glippen, daarna een combinatie van linker- en rechterhiel waardoor de bal deksels traag paal en binnen rolde. De hele Squadra-delegatie was hiervan duidelijk aangeslagen. Organisatie en rust waren compleet zoek. Verhelst kon profiteren en scoorde de 3-2 op penalty. Sabbe die eerst een aanvallende fout moest ondergaan, revancheerde zich door zich door te zetten. Nuja, pinanti is pinanti en die werd feilloos omgezet. Dit was het sein om de rust terug te vinden en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Na een knappe combinatie legde Spozzie af naar Perre die beheerst een lage schuiver naast Sven trapte. Zo'n tiental minuten voor tijd eiste de scheids nog eens de hoofdrol op door een nu wel "heel lichte" vrije trap toe te kennen. Hij legde de bal centraal voor doel. Stijn trapte de bal keihard tussen/onder Lodes benen door. Na een wervelend slot van de match wist Nils de bal in extremis in de kruising te trappen: 4-4. Meteen ook de eindstand. In deze tweede helft had Verhelst toch wel het overwicht!

Verlengingen dus: In een gelijkopgaande 1 en 2de verlenging wist Verhelst als enige nog te scoren. Gelijkaardig aan de tweede goal wist Laurent uit een onmogelijke hoek via een staalharde tipper de bal achter Lode te krijgen. La Squadra heeft nog paar keer kunnen dreigen via Sabbe maar de paal en een goed keepende Sven stonden in de weg!

Het was een gelijkopgaande wedstrijd die door details beslist werd. Qua inzet viel ons weinig te verwijten, maar we hadden het geluk niet mee.

PS: De derde time werd gemakkelijk door La Squadra gewonnen!!

NVDB

19:48 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.