17-11-07

Deaf Bruges 04 - LA SQUADRA 4-6

IMG_0118Gisteren stond LAS voor een aartsmoeilijke opdracht. Het stond tegenover Deaf Bruges, tot dan toe ongeslagen na 7 wedstrijden. In extremis kon Spozzie de selectie nog vervoegen, waardoor de bezoekers met hun sterkste bezetting present waren in de mooie sporthal te Brugge. Nadat de supporters hadden plaatsgenomen en DB zich gewonnen moest geven bij het spelletje kop-of-munt kon LAS aftrappen. Onmiddellijk daarop kreeg Hakim al een mooie kans, maar z'n plaatsbal belandde op de paal. Slechts uitstel zou iets later blijken. Na een perfect uitgespeelde counter kon hij, op pas van Sabbe, netjes afwerken ... 0-1. Hetzelfde duo zette de bordjesman al snel terug aan het werk, opnieuw met Hakim als killer ... 0-2. De thuisploeg had er tot dan toe weinig kunnen tegenover stellen. De schaarse tegenprikken werden vakkundig uit het doelvlak geweerd door een onklopbare Pink Panther. Toen DB wat meer greep op de match kreeg, moest hij zich toch gewonnen geven na een harde tupper van hun kapitein, 1-2. Enkele minuten later stond het zelfs gelijk na een rommelgoal, afgeweken schot en 2-2. Het sein voor LAS om terug wat meer schwung in hun spel te brengen. Vlo'tje pakte uit met een poortje, waarop hij de bal in de benedenhoek schoof ... 2-3 ruststand, mede dankzij de kaak van Lode en enkele sterke tussenkomsten van de Squadra-difesa (onder leiding van Perre).

Ondertussen hadden nog enkele fans de weg naar de arena gevonden en konden de bezoekers rekenen op de vocale steun van nog enkele zwervers (en zwerverinnen). Na de herneming bestormde DB het bezoekende doel, maar het collectief blok hield lang stand. De afstandsschoten die afgevuurd werden, kon Lode keer op keer onschadelijk maken. LAS zou LAS niet zijn, moest het niet loeren op de counter, wat ze meesterlijk beheersen. Het spitsenduo Sabinho-Hajib bleef een gesel voor de plaatselijke verdediging, door opnieuw dodelijk efficiënt te zijn. Een vlijmscherpe tegenstoot en meteen de 2-4 op het scorebord. Na opnieuw heel wat sterke defensieve ingrepen en dito counter kon Sabbe de voorsprong nog uitdiepen op vrije trap, 2-5. Een afstraffing was in de maak, DB had geen verhaal tegen het clevere spel van LAS. Toch kregen ze na een strafschop terug wat hoop. Ongegrond zo leek, want de absolute uitblinker Hakim tekende voor z'n 4e pot van de avond, op pas van maestro Perre. Overwinning binnen en match gespeeld. Thomas kon bijna nog de kers op de taart plaatsen met een vlam, maar een Brugs been verhinderde hem dat. Net voor affluiten werd het nog 4-6.

Een ijzersterke prestatie van LAS, die op deze manier zeker een plaats in de top van de rangschikking mag (en moet) ambiëren. Proficiat! Bedankt ook aan Deaf Bruges voor de leuke en sportieve wedstrijd. Greetz, SD

La Squadra: Lode, Perre, Spozzie, Thomas, Sabbe (1), Hakim (4) en Vlo (1)

14:43 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.