14-01-08

Joverent - La Squadra 0-5

Wat op papier een makkelijke brok leek te worden diende zich helemaal anders aan. Een mooie voetbalarena met veel ( ook jong ) volk van Joverent die zelf met een volledige delegatie ( net nog een kiné tekort ) aanwezig was om La Squadra te bekampen. Met 5 wissels op de bank tegenover één van ons ( na Tom's afzegging ) hangde er niet véél goeds in de lucht.

Na ons verlies de 1ste wedstrijd waren we wat op revanche belust en de match begon goed voor La Squadra. Met veel balbezit en goed voetbal dwongen wij de younkies tot véél fouten. ( wat meer op groot voetbal leek ). Na een eerste mooie kans voor Spozzie ( op de paal ) deed Thomas een mooie loopactie over links waarna hij beheerst de 0-1 potte.  Het sein voor Joverent die de goede wil kon ombuigen in wat meer overtuiging en daardoor wat steriele druk ontwikkelde. Veel chaotische fases, hoekschoppen en al bij al weinig uitgespeelde kansen tot gevolg. Wat anti- zaalvoetbal van hen door ietwat te snel te willen afdrukken vanop afstand ipv simpelweg de vrije man te zoeken. Een kolfje naar de hand van Lode die vakkundig raad wist met deze ballen.
Eens in balbezit tikte LAS goed de bal rond met toch een paar mooie uitgespeelde kansen tot gevolg en via een ( door de benen ) één-tweetje  van Spozzie en Sabbe kon onze topscorer met links de 0-2 door de benen van de goalie trappen. Het werd soms een beetje bitsig mede door het te laks fluiten van de Ref. Rust.

Squadra ging op zijn Squadriaans door in de 2de helft en kwam er heel gevat uit terwijl Joverent op zoek ging naar de aansluiting. Na een onderschepping van Spozzie kon hij Thomas alleen voor de goalie zetten die héél beheerst scoorde! Van achteruit bleven we de ballen goed rondspelen en zelfs Perretje kwam 2 keer zijn neus aan het venster steken maar afwerken is niet zijn ding. Simpie speelde een héél verdienstelijke partij ( wss zijn beste tot nu toe ) en zag zijn match bekroond met de 0-5 die hij scoorde met zijn rechter dan nog op assist van Thomas. Tussendoor had Thomas zijn 3de goal van de avond gemaakt waarmee hij omhoog klimt in de topschutterstand. De match werd wat ontsierd door een paar gemene overtredingen die dan toch eens een gele kaart kostte aan een Joverenter. Het moet gezegd dat Lode een paar goeie reddingen heeft gedaan maar dat de overwinning nooit gestolen kan zijn op basis van wat La Squadra op de mat heeft gelegd. Een volwassen partij was t van allen en hopelijk mag er aan dit goeie begin van 2008 een lang vervolg komen met te beginnen volgende week tegen Torhout.

Las kan in elk geval al niet rekenen op Sabbe en Spozzie. Succes alvast.   Mvg Spoz

 

15:29 Gepost door in Voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.