02-10-07

Flandrien - LAS 2-5

Las deed wat het moest en verwacht werd van te doen. Winnen en opnieuw voorin meedraaien. De manier waarop was zelfs ook heel hoopgevend, dit met een slijmbeursontstekendeheup van Lode, de wederoptredende Steven en het uit de nood helpende ( en geelkaartpakkende ) Tom Mareydt.

Steven kreeg het vertrouwen op rechts en bedankte met een degelijke partij, van begin tot eind. Jammer genoeg kwam hij niet tot scoren. Lode en Spozzie hielden de boel goed gesloten achteraan, Sabbe was de diepe man die goed aanspeelbaar was, bal vasthoudend en tussendoor nog 2 keer scorend. Thomas was polyvalent en roterend, stond zowel links als rechts, diep vooraan of hangend achteraan. Met zijn snelle 1ste meters kon hij nog de 2-0 maken door de verdediger en keeper te snel af te zijn.

Las speelde een goede eerste helft "en bloc" en kwam er telken male vlijmscherp uit. Sabbe kon al heel snel de 1-0 potten tegen een toch wel goede doelman. Thomas maakte kort erna 2-0 en opnieuw Sabbe de 3-0. Flandrien kreeg heel weinig uitgespeelde kansen en beperkte zich tot schoten van respectievelijke afstand waar Lode raad mee wist.

Rust. 

Na de rust wat steriele druk met toch een paar goede kansen voor Flandrien maar scoren zat er niet in. Na 10 min werd het evenwicht hersteld en Spozzie nam alle twijfel weg door 2 maal knap en technisch te scoren in 3 min. 5-0.

Naar het einde toe konden ze toch 2 maal tegenscoren ( opnieuw op vrijtrap die geen was ). Ondertussen pakte Tom geel wegens spelbederf...

Een goede partij met dito winst voor Las die opnieuw aansluitinf vindt met de top.

Houden zo. 

19:20 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-07

Ma 01/10 Zeebrugge: Flandrien - LAS

Na de overwinning tegen FCA Ichtegem is LAS er op gebrand de lijn door te trekken.  Een makkelijke opgave wordt dit niet.  Flandrien is een stevig en goed voetballend geheel.  Vorig jaar konden we hen telkens met lege handen naar huis sturen.  Een Squadra op zijn sterkst zou hier opnieuw moeten toe in staat zijn.  Echter moet LAS opnieuw sleutelen.  Perre'tje heeft interlandverplichtingen bij de snelle mokken in Letland, Olivier is aan 't verhuizen, Hakim moet tevens verstek geven, Jan de Jong heeft werkverplichtingen, bakker eveneens enz.

LAS kan wel volgende talentjes naar voor schuiven: Spozzie, Steven, Lode, Sabbe, Tom en Thomas. 

Toi, toi, toi LAS en tot straks!

16:56 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-07

28/09/2007 Zeebrugge: LAS - FCA Ichtegem 5-2

own-goalOef ... de eerste overwinning is binnen.  Zonder veel glans, maar uiteindelijk ook zonder overdreven veel moeite zette La Squadra FCA Ichtegem opzij.  Champagne-voetbal was er nog niet bij.  Daarvoor liet Squadra zich te veel in slaap wiegen door de onmondige doch dappere tegenstander.  Balbezit had LAS wel maar deed er bitter weinig mee.  Tijd voor een time-out en een tactische aanpassing.  Dit loonde want LAS Scoorde 3 keer kort na elkaar.  Hiermee dacht LAS de buit binnen te hebben en schakelde terug over op loom voetbal.  Mooie illustratie hiervan was wanneer 2 spelers op de bank bleven zitten en dus slechts 3 veldspelers de match voort zetten ....  Zo slaagde Ichtegem er uiteindelijk in om via een weliswaar knap schot, doch tussen 3 kijkende squadra-spelers, aan te sluiten tot  3-1. 

Genoeg gezaagd!  De tweede helft was beter.  Al liet de afwerking daar te wensen over.  Talloze kansen werden vakkundig de nek omgewrongen.  Ichtegem dreigde een aantal keer vanuit de tweede lijn maar kon Lode hiermee niet verschalken.  Spozzie dacht dan maar een handje toe te steken en dook als een volleerde spits op voor zijn tegenstander en plaatste met een puntertje de bal netjes in de benedenhoek.  Lode kansloos ... :-)  Uiteindelijk werde het nog 5-2 voor La Squadra.  De eerste zege was binnen.  Dat het tegen Flandrien beter zal moeten om daar de  overwinning mee te nemen weten we zelf ook wel.  Belanrijkste is dat de ban gebroken is. 

Voor LAS traden aan: Lode, Spozzie (1 + 1 og...), Thomas (2), Sabbe (2), Hakim, en Simpie. 

10:27 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-07

28/09/2007 Zeebrugge: LAS - FCA Ichtegem

UPDATE: JAN KAN WEGENS WERKVERPLICHTINGEN TOCH NIET AANSLUITEN BIJ DE GROEP.  LODE ZAL DIE TERE HEUP VAN DE NODIGE TAPE MOETEN VOORZIEN EN ZE NOG EENS EEN UURTJE LANG TEISTEREN.

TOM MAREYDT KOMT DE VERDEDIGING VERSTERKEN.  Tot straks!

ichtegem_big2Squadra had de voorbije weken nogal moeite om een vast team op het veld te krijgen.  Van voorbereiding was ook al geen sprake.  Dat dit alles wat op de resultaten drukte hoeft niet gezegd. 

Stilaan geraakt de machine op toeren (zie sterke eerste helft tegen Girisp Torhout).  Echter het is deze week opnieuw schuiven door geblesseerden, spelers met werkverplichtingen, verhuisverplichtingen, etc. 

In doel: Jan de Jong - Jan vervangt Lode die wegens aanslepende heupproblemen zijn rose shirt even in de kast moet laten.  Jan komt zelf uit blessure na lange tijd ongeschiktheid wegens hernia.

Verdedigers: Spozzie, Thomas (& ev. Lode) - LAS moet het stellen zonder haar verdedigende organisator Perre die even in het buitenland vertoeft voor werkverplichtingen.  Ook voor de match komende maandag moet Perre'tje verstek geven.  Ook 'quicksilver' Vlo wordt nog steeds gemist door blessure.  Olivier verhuist zijn inboedel dit weekend naar Sint-Andries.

Aanvallers: Sabbe, Hakim & Simpie - De aanvalslinie is het enige deel van de ploeg waar niet aan moet getimmerd worden.  Er wordt dus nogal wat verwacht van voorgenoemde corifeeën.  Scoringsmachine Sabbe draaide nog niet op volle toeren de voorbije weken.  Met zijn spitsbroeder Hakim 'Falçao' Frih zou hij in staat moeten zijn de Ichtegem-verdediging aan flarden te voetballen.  Tevens wordt een geprikkelde Simpie verwacht die ongetwijfeld een paar puntjes op de spreekwoordelijke 'i' zal willen zetten. 

Afgevaardigde/coach/supporter Franky zal de match en vooral de derde time in goede banen leiden. 

Ondanks het schuiven in de ploeg kan LAS een te duchten geheel op de mat brengen.  FCA Ichtegem weze gewaarschuwd want de LAS-boys willen één en ander uitklaren en duidelijk maken dat er met LAS rekening moet worden gehouden. 

 Forza Squadra!

10:16 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-07

De tactiek voor komende vrijdag ...

klik hier

Greetz, L. Cool

21:34 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-07

La Squadra - Fca Ichtegem 20 uur

Eerstkomende vrijdag 28 september is het voor Squadra al bijna de match van de waarheid. Dan spelen we onze 2de thuismatch van het prille seizoen. Tegenstander is Ichtegem die al een eerste 2-punter op zak heeft door Rapid Stars te kloppen met 3-5. In de beker is hun avontuur ook al afgelopen door het verlies tegen Narai Thai. Smekens is scheids van dienst.Moeilijk inschatten dus hoe zwaar zij wegen in 3de A. Uitgaand van de eigen sterkte moeten we proberen de puntjes thuis te houden.

                                                                                                                                

Perretje (  interlandverplichtingen ) en Bakkertje ( werk ) zullen er niet bij zijn, La Squadra moet dus opnieuw sleutelen aan zijn team.               

Selectie volgt.

08:28 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-07

Torhout - Las 6-6 ( pen 3-2)

Ons bekeravontuur zit er al op al heeft er de hele tijd anders uit gezien. In de "bunker" van Torhout kwamen we verdiend op voorspong na goal van Spozzie. Het mooiste van de LAS boys situeerde hem zowat halfweg de eerste helft. Perretje schoof eens in en zette een passing-actie op het spel waar alle Las spelers een voet in hadden, Torhout volledig van het gebruikelijke kastje naar muur gespeeld en Perretje kon van dichtbij de actie belonen met de 2-0. Hakim kwam alleen voor de keeper en klaarde de klus heel beheerst. 0-3. Lode had tot dan toe weinig uitgespeelde kansen moeten onklaar maken maar net voor de rust kwamen ze toch terug tot 1-3. Geen vuiltje aan de lucht zo bleek.

Niets was minder waar de 2de helft. Wat Squadra deed de 1ste time deed Torhout de 2de time. Druk op het doel zetten en om omgekende redenen kwamen we er bijna niet meer uit. Na hoekschop werd het snel 2-3. T was weer een match van 6 tegen 5 want Torhout had een bondgenoot gevonden in Mijnheer Dewever. Alles wat kon gefloten worden tegen ons werd ook gefloten. Terwijl aan de andere kant bijna alles mocht en kon.

Na een snelle inworp van Lode kon Spozzie de bal verlengen tot bij Sabbetje die de uitgekomen doelman klopte. 2-4. Snel erna werd het 3-4 via vrije trap!

Toen Bakkertje wat frommelde na zijn individuele actie was de 3-5 een feit. De 3-6 was enig mooi van Spozzie. Bal onderscheppen op eigen helft en bijna direct de meespelende keeper lobben vanop de eigen helft. Veilige voorsprong denk je dan.

Via afgeweken hoekschop kwamen ze terug en via 2 vrije trappen ( waarvan de laatste een vroegtijdig kerstcadeau 4 min in blessuretijd) werd het alsnog 6-6.

Opzetten kon niet meer en dus moest de loterij uitsluitsel geven. Spozzie trof de paal, Thomas mooi in winkelhaak en Sabbetje weet wel raad met zulke ballen maar zij misten er geen enkel.... dus t verdict was zwaar.

Las is zeker en vast de morele winnaar ( ook vd 3de time ), heeft getoond met deze groep goede resultaten en matchen te spelen en we houden ons vast aan het feit dat al de rest van zelf komt.

Blijven trainen mannen!

Lode, Perretje,Thomas,Bakker,Hakim,Sabbe en Spozzie

16:52 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-07

Girisp Torhout - Zvc La Squadra

Maandag e.k. mogen we terug de weide in tegen het gerenomeerde Torhout.  Eén van DE titelkanidaten in 3de a,onze eigen reeks dus.

Na het falen vorige week in de openingsmatch is dit voor Las opnieuw een serieuze test. Een goed resultaat levert ons een rondje verder bekervoetbal op maar nog belangrijker is de opkikker die we kunnen gebruiken na vrijdag.

De statistieken leren ons goede dingen ( een 1-7 en 1-0 overwinning vorig seizoen) maar dit is een jong en vooral technisch sterk team die niet te onderschatten valt. Zullen de Las boys de Torhoutse bekerdromen aan diggelen kunnen slaan na het zware Leffinge Leuren weekend of krijgen ze opnieuw een opdoffer te verwerken.

Las rekent op volgende talentjes: Lode,Perre,Spozzie,Sabbetje,Hakim,Thomas en Bakkertje.

Sporthal:
TORH DE MAST
Industrielaan 2
8820 TORHOUT
Komende van Brugge (Bruggestraat)
Aan rond punt - ring op richting Roeselare - eerste baan L. - na ca. 100 m. de sporthal de Mast.
Komende van Oostende
Aan Engels Hof L. af - ring op richting Brugge - 2 de baan rechts - na ca. 100 m. de sporthal de Mast

20:33 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-07

La Squadra - Joverent 1-3

Las startte met Lode, Perre, Tene,Sabbe en Yassine, daarbij hopend op een snelle komst van Spozzie. Eenmaal begonnen een vrij evenwichtige partij met de mooiste kansen aan Squadra kant maar een sterke doelman hield de 0 lang op het bord ( te lang eigenlijk ). Lode moest ook een paar keer gevat tussenkomen maar grote kunsten moest hij niet uit zijn roos shirtje schudden!

Kort na de rust een lucky goal van de springkastelen die met velen waren afgezakt en voor dito sfeer zorgden. Schot vanuit bijna 3de lijn, afgeweken op Perretje en Lode lag in de verkeerde hoek. Een nieuwe tegenslag kort erna toen Sabbe zijn voet verzwikte en het veld moest verlaten. Met 5 tegen 9 dus met 1-0 in het krijt...

Op zijn Squadriaans toen met wat powerplay met een paar mooi uitgespeelde kansen tot gevolg maar de verdiende gelijkmaker kwam niet tot stand. Uiteraard veel ruimte achteraan en na een paar goede tussenkomsten van Pinkboy Lo kon Joverent de doodsteek toedienen. 2-0

De 3-0 was een kwestie van kat en muis spel en op het einde van de partij kon Tene de eer op assist van Spozzie nog redden.

Meteen de eerste nederlaag voor LAS die door een teveel aan afzeggingen niet het normale niveau kon halen die het zou kunnen halen. Bedankt alvast aan alle jongens die er wel waren ( holderdebolder ) voor de aanwezigheid en vooral heel veel inzet.

Nu een weekje rust en tijd voor bezinning om maandag 17 september opnieuw aan de bak te moeten in en tegen Torhout.

Mvg  

10:08 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-07

Zeebrugge 07/09 20u: LAS - SCA JOVERENT

1133712814crystal%20ballReikhalzend wordt uitgekeken naar onze eerste competiematch.  De seizoensstart dient zich allesbehalve als makkelijk aan.  Zo krijgen we op de tweede matchdag Girisp Torhout voorgeschoteld in het kader van de Beker van W-Vl.  De derde wedstrijd krijgen we de techniekertjes van De Flandrien op het menu. 

We bijten echter de spits af met SCA Joverent.  Behalve dat we weten dat de firma Joverent springkastelen en fuifmateriaal verhuurt blijft de voetbalploeg een totaal onbekende.  Een nieuwe ploeg.  Ze kan dus ervaring ontbreken en een logischerwijze hapklare brok worden voor de LAS'ers.  Even goed kan zich een nieuwkomer van het zwaardere kaliber aanbieden zoals 'De Smash', 'BVC Brugge' of 'Brugge 2000' het deden in vorige seizoenen. 

Spijtig maar realiteit is dat LAS bij de seizoensstart niet kan rekenen op haar basis-7.  Gekwetsten, toeristen en spelers met werkverplichtingen zorgden ervoor dat LAS onmiddellijk diep in het spelersarsenaal moest tasten.  Voordeel van de ruime spelerskern is dat we nog steeds sterke spelers op het blad kunnen plaatsen.  Of de cement zal pakken en een sterk geheel op het veld zal staan moet blijken.

La Squadra rekent op: Lode, Perre, Sabbe, Olivier, Yassine, Maarten en (onder voorbehoud) nieuwkomer Christian.

Een 'glazen bol' zou ons reeds kunnen antwoorden op onderstaande vragen:
- Zal de leemte door het vertrek van sterkhouder Nils kunnen worden ingevuld?
- Zet Sabbe opnieuw het meest de netten bol?  (Retorische vraag ...)
- Blijft Perre opnieuw het langst plakken na de wedstrijd?  (idem ...)
- Blijft keeper Lode even luid brullen ondanks een 'roze' outfit? ...
- Kan LAS weerwerk bieden aan mede-favorieten Girisp Torhout en Flandrien?
- Wordt dit het seizoen van de promotie?

In elk geval, als LAS met regelmaat kan rekenen op haar sterkhouders mogen we ons bij het groepje favorieten rekenen. 

Forza Squadra!

12:32 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-07

Varsenare 31/08 20u: De Kolonisten - LAS 2-6

decal-numero-uno1"Nummer 1 is binnen."  Eerste en waarschijnlijk laatste oefenmatch voor het aanvatten van de competitie werd vlot gewonnen door LAS.  Van begin tot einde kon - los van een dipje begin tweede helft - LAS de wedstrijd domineren.  En dit met slechts vijf spelers.  Een steeds aanspeelbare spozzie lag voorin steevast aan de basis van goede aanvallende combinaties met opkomende flanken Christian en Bati.  Onder leiding van Perre werd ook achterin de zaak goed gesloten gehouden.  Ondanks het overwicht liet Squadra na om de score in de eerste helft uit te diepen.  De Kolonisten kwamen dan met een carambole aansluiten tot 1-2.  Begin tweede helft kwamen de kolonisten meer aandringen.  Resulterend in een 2-3 stand.  Echter via vlotte combinaties kon Squadra de score nog aandikken tot 2-6.  Match gespeeld. 

Leuke match!  Weliswaar jammer dat LAS slechts met 5 spelers kon aantreden, waarvan maar 3 basisspelers voor het komende seizoen.  Ook te vermelden is de aansluiting bij LAS van onze 'zwarte parel' ;-) Christian.

10:27 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-07

Varsenare 31/08 20u: De Kolonisten - LAS

CatanKolonistenVanavond speelt LAS haar eerste (en misschien laatste) oefenpartij voor het seizoen 2007-2008.  Hoewel oefenpartij ...  LAS kan slechts met drie basisspelers aantreden, gezien blessures en andere verplichtingen van onze techniekertjes. 

LAS treedt voorlopig aan met: Lode, Perre, Spozzie, Bati ...  Verder hopen we nog op Youmbi, Alex (VVW) en Davy (VVW). 

De lijst afwezigen is lang.  Hopelijk kunnen we in de competitie talrijker aantreden. 

De tegenstander van dienst dient zich aan als een onbekende.  Waar wel zekerheid over bestaat is dat er een paar kleppertjes deel uitmaken van de kolonisten.  De ploeg komt uit in de minivoetbal-competitie, maar plaatst voor de gelegenheid een doelman tussen de palen. 

Scheids van dienst is de heer Haerynck.

Sporthal Varsenare: Hof Van Staeten 261, 8490 Varsenare

13:52 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-07

Strandloop GB Knokke

Foto's op: http://onderzoek.knokke-heist.be/album/thumbnails.php?album=55

14:37 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-07

Strandloop Knokke-Heist

Bij deze aan iedereen een dikke proficiat voor de deelname en prestatie van deze toch niet te onderschatten strandloop.

Al de uitslagen en volledig overzicht zijn terug te vinden op de site van knokke-heist.be. Maar hier zijn toch een paar opmerkelijke uitslagen.

Bij de vrouwen 5km was er de deelname van Caroline Vanaght ( echtgenote van Peter Sabbe).

Haar tijd was 40:44. darmee was ze knap 190ste op 226 deelneemsters. Dit met de fenomenale snelheid van 7.362.

 

 

Bij de mannen was het uiteraard 10 km ( voor minder zouden we niet gaan :) ).

 

Lode was knap 109de ( op 403 deelnemers ). Tijd 47:35 gem. 12,609

 

Spozzie   183 Tijd 51:29 gem. 11,654

Perretje   209 Tijd 53:08 gem. 11,289

Sabbetje  263 Tijd 55,29 gem. 10,812

Para         276 Tijd 56:00 gem 10,712

Mareydt Tom   279 Tijd 56,03 gem 10,702

Simpietje      398 Tijd 1:15:49 gem 7,914


Bedankt aan Lode voor de organisatie van dit leuke zomerevenement, voor de verkwikkende douche, voor de drank na de wedstrijd en voor het reserveren bij de Mexicaan. De Carello in Heist.

Ook dank aan Sofie, Shirley en Bartholomeeus voor de steun en de foto's! Misschien een idee voor elk jaar..

Zelfs Christine was tevreden met al dat volk in haar kot want Spozzie had haar vogel toch maar net gepakt...


Tot een volgende. 

Grtz Spozzie

12:58 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-07

Poll keepers

Er werd mij eens gevraagd om een poll te organiseren om de beste keeper te selecteren die bij La Squadra rondspringt.
Bij deze...

Stem hier

Bekijk resultaat hier!

Blijkbaar worden er per stem meerdere keuzes gemaakt, vandaar dat het percentage niet klopt nuja...je kunt het zelf uit rekenen ;-)

NVDB

18:04 Gepost door in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |